Elementen

Flexagon Elementen

Flexa-One


Flexa-Block


Flexa-Cone


Flexa-Sun


Flexa-Bug


Flexa-Green


Flexa-One is het basiselement waarmee flexagon is begonnen. Het hexagonale element is lasergesneden en biedt een zicht en lichtdoorgang naar de tuin, of het huis toe. Dit element houdt het geheel luchtig en dynamisch.

Flexa-Block is het tweede basiselement waarmee flexagon is begonnen. Tegenover een open element hoort natuurlijk een gesloten element. Het element wordt afgesloten met een plaat van hardhouten multiplex. Voor wie op zoek is naar zonwering of privacy is dit element geschikt.

Flexa-Cone is het uitgangspunt geweest van het flexagon ontwerp. De hygroscopische werking van de dennenappel was inspiratie voor dit element. Het element is opgebouwd uit dun beuken fineer dat als de schubben van een dennenappel reageert op de luchtvochtigheid. Wanneer het vochtig is krult het fineer naar buiten zodat het gematigde zonlicht wordt binnengelaten. Bij droogte en een felle zon sluit het fineer zich, zodat de zon buiten wordt gesloten.

Flexa-Sun heeft een ge├»ntegreerde zonnecel. Dit is een 6-inch LOF Emerald Green Cel. De verwachte opbrengst van deze zonnecel is jaarlijks 2.2 kWh. Dit is genoeg om gemiddeld 121 keer je telefoon op te laden.

Flexa-Bug biedt verblijf aan onze meest ondergewaardeerde aardbewoners: de insecten. Het insectenhotel heeft ruimte voor solitaire wespen, vlinders en andere insecten opzoek naar onderdak. Het element is opgebouwd uit onder andere rietstengels en bamboe.

 

Op het moment zijn er 2 ontwerpen beschikbaar voor Flexa-Bug. Het eerste ontwerp is geschikt voor wespen, bijen en gaasvliegen. Deze hebben een voorkeur voor holle riet- of bamboestengels en gaten in houtblokken. Het tweede ontwerp is naast wespen en bijensoorten ook geschikt voor vlinders, in het midden van dit ontwerp is een vlinderkast ge├»ntegreerd.

Flexa-Green is een element voor horizontale beplanting.